Keresés

Hogyan dobhatod fel a home office-odat?


Ez elmúlt 1,5 év nagyban megváltoztatta az emberek egy jelentős részének munkarendjét. Míg korábban Magyarországon a szellemi munkát végzők csoportjának csupán 1-2%-a dolgozott otthonról, ez mostanra már lassan a 20%-ot is eléri.

A home office életmóddal pedig egészen új kihívásokkal kellett szembenézni. A megszokott, kényelmes irodánkból kilépve magunknak kellett megtermtenünk az ideális munkakörnyezetet. Legtöbben otthonunkban találtuk ezt meg, mely eleinte felüdítő lehetett. Viszont egy idő után szükséges lehet egy kis változatosság.

Mivel a távmunka szinte bárhonnan végezhető, érdemes elgondolkodni, vajon melyik a legideálisabb hely számunkra.Kutatások bizonyítják, hogy csupán zöld környezetet nézni már jelentősen növeli a teljesítőképességet. Ez a hatás pedig még fokozódik, ha teljes testünkkel a szabadban vagyunk munka közben. A természet elképesztő hatással van a szervezetünkre. Csupán egy kis idő a szabadban csökkenti a vérnyomást és pulzust, a paraszimpatikus idegaktivitást növeli, a szimpatikus idegaktivitást csökkenti, tehát összességében egy sokkal nyugodtabb állapotbkerülhetünk tőle.


Ezeken túl a friss levegő, a napsütés, a csicsergő madatak hangja mind felüdítő és inspiráló hatással lehet ránk. Viszon ahhoz, hogy maximálisan hatékonyan tudjunk egy ilyen kellemes környezetben dolgozni, fontos megteremtenünk egy igazán kényelmes munkaállomást. A legkönnyebb dolgunk akkor van, ha saját kertünkbe tudunk vonulni. Néhány bútorral, kényelmes székkel, asztallal berendezhetjük, opcionálisan árnyékot adó területet biztosítunk magunknak (a napfénytől ugyanis elég nehézkesen látni a monitort), ám ami talán a legfontosabb, hogy felszerelkezzünk szunyogrisztószerekkel. Ezek a kis irritáló lények lehet talán a legnagyobb kihívása a kinti munkavégzésnek.A városi lét viszont sokszor a kert hiányát is jelenti, ám ebben az esetben sincs okunk aggodalomra! Számos kerttel, terasszal rendelkező hely akad a városban, ahova beülhetünk dolgozni. Lehet ez egy vendéglátóhely, mint pédául a Gellér hegyen található Pagony Kert, ahol kellemes, zöld környezetben, a Gellért fürdő egykori gyerekmedenceként használt területén lehet kényelmesen dolgozni. Itt találhatunk konnektort, wifi kapcsolatot, és ha munka közben megéheznétek, ízletes fogásokkla kényeztethetjük magunkat.Vagy amennyiben egy kissé professzionálisabb munkakörnyezetre vágynánk megbíthatóbb internetkapcsolattal és nyomtatási/ egyéb irodai felszereléssel, remek lehetőséget biztosítanak a Budapesten is egyre szélesebb választékban fellelhető közösségi irodák, ahol különbőző fajta konstrukciókból válogatva találhatjátjuk meg a számunkra legkedvezőbb irodabérleti megoldást. Bár a belvárosban kevés coworking hely akad, ami kerttel is rendelkezik, a korábban említett Pagony Kert közvetlen szomszédságában, a Baobab Coworking Oasis pont ilyen kivétel.Egy másik izgalmas lehetőség azokank, akik igazán el akarnak menekülni a nyüzsgő város zajai elől, a Budapesttől csupán egy 45 perces vonatútra található OOOFFICE, ahol a Dunakanyarban és a Visegrádi várban gyönyörködve van lehetőségünk dolgozni hétköznaponként.


A jó idő viszont bármennyire is szeretnénk, nem tart örökké. Éppen ezért használjunk ki minden percet, fújjunk magunkra egy nagy adag szunyogrisztót és irány a szabad!
22 megtekintés0 hozzászólás